Βιογραφικό Βασιλείου Ν. Τσολάκη

Βασίλειος Ν. Τσολάκης

Ο Βασίλειος Ν. Τσολάκης γεννήθηκε στον Τύρναβο, όπου τελείωσε την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του.

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος, διπλωματούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Άρχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα το έτος 1967 στη Λάρισα, όπου εργάστηκε σαράντα χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας, μέχρι το έτος 2007 και ασχολήθηκε με κάθε είδους έργα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνει διάφορες μελέτες και επιβλέψεις πολυκατοικιών, μονοκατοικιών, εργοστασίων, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εκπαιδευτηρίων, πολιτιστικών και πνευματικών κέντρων κ.α.

Έργα του είναι: το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το κτίριο γραφείων της ΔΕΥΑ-Λάρισας δίπλα στον Πηνειό, κτίρια διαφόρων σχολών του ΤΕΙ Λάρισας, ο Ναός του Αγίου Γεδεών στον Τύρναβο, το Μουσείο οίνου και αμπέλου στο αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο, το Θέατρο της Θάλασσας στη Βελίκα κ.α.

Ως πολεοδόμος έχει εκπονήσει Χωροταξικές και Πολεοδομικές μελέτες, όπως: το Γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Λάρισας, της Νίκαιας, της Γιάννουλης, καθώς και τις Πολεοδομικές μελέτες των παραλιακών οικισμών Μεσαγκάλων, Στομίου, Σωτηρίτσας και Αγιοκάμπου του Νομού Λάρισας κ.α.

Σημερινά ενδιαφέροντα

Ασχολούμενος από το έτος 1960 με την φωτογραφία, ερασιτεχνικά, συνεχίζει την δραστηριότητα αυτή μέχρι σήμερα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στην καταγραφή φυσικών τοπίων, παραδοσιακών οικισμών, ιστορικών κτιρίων, θρησκευτικών μνημείων και άλλων θεμάτων σχετικών με τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Χρησιμοποιεί το φωτογραφικό υλικό του, κατά ενότητες, για τη δημιουργία βιβλίων, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες και κείμενα. Επίσης, με τις φωτογραφίες του δημιουργεί ταινίες-βίντεο, με επεξηγηματική αφήγηση, που προβάλλονται στο κανάλι TV Θεσσαλία.