Αρθρογραφία

Μανιάρεια 2018 στα Αμπελάκια

Ο Σύλλογος (Παναγία) « Η Αμπελακίωτισα», με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ, καθώς και τη συνεργασία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αμπελακίων, του Νέου Αγροτικού συνεταιρισμού Αμπελακίων, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων και του ορειβατικού συλλόγου Αμπελακίων «Ο Κένταυρος», διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των Μανιαρείων.
Με εκδηλώσεις 13/14/15 Ιουλίου, αλλά και με άλλες εκδηλώσεις προγραμματισμένες καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιδιώκουμε να προσφέρουμε ψυχαγωγία, αλλά και δημιουργική απασχόληση σε μικρούς και μεγάλους, έχοντας σαν σκηνικό και έμπνευση τα πανέμορφα και ιστορικά Αμπελάκια.


Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στη έκθεση είναι οι: Κανέλλος Νίκος, Θουκυδίδου Μαρία, Μαουσίδης Χρήστος, Ρέντας Χρήστος, Κρίστιτς Δημήτρης, Καγιάς Θεοδωρος, Δημητρίου Αστέριος, Χατζηγεωργιάδης Νίκος, Ψάρας Γιάννης, Αργυρούδη Χαρά, Μάγγα Βασιλική, Τσιλίκης Θεόδωρος καθώς και τα παιδιά του εργαστηρίου ζωγραφικής του συλλόγου (Παναγία) «Η Αμπελακιώτισα»


Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:

Παρασκευή 13/7
20:00 Αγιασμός στον χώρο του Νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού, στην είσοδο των Αμπελακίων (ΚΥΔΕΠ)
20:15 Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής – γλυπτικής – κεραμικής – εγκατάστασης στην ΚΥΔΕΠ
21:00 Η φιλαρμονική του Δήμου Τεμπών και η χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Τεμπών παρουσιάζουν τραγούδια δεκαετιών 60’ – 70’ με τίτλο «Σε περιμένω το άλλο καλοκαίρι».Έπεται παρουσίαση προγράμματος της μεικτής χορωδίας Δήμου Τεμπών και στη συνέχεια ακολουθεί συναυλία από Αμπελακιώτες καλλιτέχνες. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι.

Σάββατο 14/7
11:30 Σεμινάριο κατασκευή μάσκας στο χώρο του Συλλόγου από τη Χαρά Αργυρούδη
17:00 Σεμινάρια ζωγραφικής από τον Αστέριο Δημητρίου – γλυπτικής από τον Δημήτρη Κρίστιτς– κεραμικής από τον Ψάρρα Γιάννη στο χώρο του συλλόγου
19:00 Εσπερινός στο ναό του Αγ. Κυρίκου
21:30 Παράσταση χορευτικών συλλόγων από Τσεχία, Βουλγαρία, Μακρυχώρι, Πτολεμαΐδα και Αμπελάκια και εν συνεχεία βραδιά με δημοτικούς χορούς στο θεατράκι.

Κυριακή 15/7

07:00 Λειτουργία στο ναό του Αγ. Κυρίκου
10:00 Σεμινάριο ξυλογλυπτικής από τον Χρήστο Ρέντα στο χώρο της ΚΥΔΕΠ
11:30 Σεμινάριο κατασκευή μάσκας από τη Χαρά Αργυρούδη στο χώρο του Συλλόγου
17:00 Σεμινάρια ζωγραφικής από τον Αστέριο Δημητρίου – γλυπτικής από τον Δημήτρη Κρίστιτς – κεραμικής από τον Ψάρρα Γιάννη στο χώρο του συλλόγου
18:30 Παρουσίαση του βιβλίου του Βασιλείου Ν. Τσολάκη : “Το αρχοντικό Γεωργίου Σβαρτς στα Αμπελάκια Θεσσαλίας” στο αρχοντικό του Γεωργίου Σβαρτς

22:00 Συναυλία με τον Βαγγέλη Τσιαπλέ στο θεατράκι.

Ώρες επισκεπτηρίου έκθεσης ζωγραφικής στη ΚΥΔΕΠ
11:00 – 13:00
18:00 – 20:00

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ